5 Ocak 2012 Perşembe

Galatasaray 4-1 İ.B.B. (Tam Gaz Devam (mı)? )

Manisaspor maçını hatırlayalım. İlk yarı yine iyi olmayan bir Galatasaray vardı ama ikinci yarı iyi oynayıp maçı  Selçuk'un güzel frikiği ve bolca  kacırılan gol pozisyonları eşliğinde  1-0 kazanmıştı Sarı-Kırmızılı ekip.2 gün önceki İBB maçında da aynı şekilde gelişti senaryo.. İlk yarı dağınık bir görüntü çizdi Sarı-Kırmızılılar ve bunda Melo'nun etkisinin %60-70 olduğunu(Kimine göre %100 e varabiliyor) söyleyebilirim. Maçın başında forvetlere atılan direk toplar ve ardından rakip sahada pas yaparak gol aradı Galatasaray. İBB ise Holmen-Mahmut-Cihan ile orta sahada baskı yapıp kontratakla gol arıyordu.Ceza sahasına girmekte oldukça zorlanan Galatasaray  golü Emre Çolak'ın ayağından buldu : Form grafiği gittikçe yükselen genç oyuncu 25 metreden yaptığı sert ve düzgün vuruşla topu filelere gönderdi.Ancak bu gol sadece bir bireysel başarıydı , Galatasaray Melo'nun yokluğunda takım olarak pek iyi değildi , dağınık bir görüntü çiziyordu. Nitekim golü de orta sahanın yeteri kadarı baskı yapmamasından kalelerinde gördüler. Hızlı gelişen atakta Webo'nun ceza yayının 1-2 metre gerisine bıraktığı topu Visca iyi kontrol edip düzgün bir vuruşla köşeye bıraktığında dakikalar 13'ü gösteriyordu.
Galatasaray'ın dağınık oyunu ilk yarı boyunca devam etti. Melo'nun yokluğunda orta sahada iyi oyun kuramayan   Selçuk ve Engin , İBB nin orta üçlüsünün baskısıyla sık sık geriye dönmek zorunda kaldı.İBB ise hızlı hücumlarla gol aramaya devam etti , Webo çaprazda Muslera ile karşı karşıya kaldığında düzgün bir vuruş yapabilse belki de maç dönebilirdi. Ancak asıl kırılma anı Webo'nun kırmızı kartıydı : Topu ayağından açınca Semih araya girdi ve Webo topu almak isterken kontrolsüz bir biçimde Semih'in ayağına müdahalede bulundu.Akabinde de kırmızı kartı gördü Kamerunlu golcü.
İkinci yarı ise yine Manisaspor maçının ikinci yarısında olduğu gibi baskılı, arzulu bir Galatasaray vardı sahada.Özellikle kanatları kullanmaya çalışan Sarı-Kırmızılı ekip , golü de tekrar maçın yıldızı Emre Çolak'ın ayağından buldu. Ceza yayından vuruşunda rakibe hafif temas eden top Hasagiç'i çaresiz bıraktı.Bu golden sonra İBB daha atak oynamaya ve risk almaya başladı.. Bu olması gereken bir durumdu ama 10 kişi bir takımın biraz daha sakin olması gerekirdi. Geride inanılmaz boşluklar verdiler ama Baros-Elmander-Kazım triosu İBB nin önlerine sunduğu bu nimeti kaçırdıkları gollerle geri çevirdiler.Ta ki 72'deki Baros'un 3. karşı karşıyasına kadar. Ofsayt kokan pozisyonda iyi vuramasa da golü atmayı bildi Çek golcü.Bundan sonraki dakikalarda Riera'nın direği kırmak için vurduğu şut akılda kalanlardan biriydi Selçuk'un golüne kadar. Son dakikada topu  iyi sürüp ceza yayından plase bir vuruşla bu maçta Hasagiç'i avlayan 3. oyuncu oldu yıldız oyuncu.Maçı 4-1 kazanan Galatasaray , ilk yarı iyi sinyaller vermese de kazanmasını bildi.

Galatasaray Melo'nun oynamadığı maçlarda sıkıntı yaşayacak gibi duruyor. Benim tercihim bu maçta Melo'nun yerine Ceyhun'un oynaması yönünde olurdu. Melo'nun defansif görevlerini Engin'e göre daha esaslı bir biçimde yerine getirirdi Ceyhun.Emre Çolak'ın yükselen form grafiğine dikkatli bakmak gerek.Zaten Emre'nin yeteri kadar yetenekli ama bir o kadar da güçsüz olduğunu biliyorduk.Ancak Fatih Terim'in son yıllardaki demirbaşlarından kondisyoner Scott Piri'nin fitness programı sayesinde oldukça güçlenmiş gözüküyor genç oyuncu.Sene başında kamptan döndüklerinde Twitter'da '' Fitness Programı'na başlıyorum, güçleneceğim'' demişti Emre Çolak.Ki bunu da başardığını görüyoruz ama biraz daha kalınlaşması lazım.Elmander'in ,  parmağından ameliyat olduktan sonraki antrenman eksikliğini kapaması lazım.Biraz ürkek ve eski görüntüsünden uzaktı İsveçli forvet.Ayrıca Selçuk'un golünü izlediyseniz , golden önce Rızvan'ın ikili mücadelede Selçuk'un fizik üstünlüğünün sonucunda yere düştüğünü görmüşsünüzdür.Dakika 90 ve Selçuk bu kadar diri kalabiliyor.Bu da Fatih Terim'in bir başka başarısı.
İBB 10 kişi kalmasaydı Galatasaray zorlanmaya devam edebilirdi bu maçta. Ama rakibin eksik kalmasını iyi değerlendirdi Sarı-Kırmızılı ekip. Melo'nun geri dönüşüyle eski görüntüsüne kavuşacaktır Galatasaray orta sahası.Ancak Eboue'nin Afrika Uluslar Kupası'na gidecek olması bayağı sıkıntı yaratacaktır Galatasaray defansında. Bekleyip göreceğiz.
İBB'nin form düşüklüğü ise göze çarpıyor.'Sir' Abdullah Avcı'nın Milli Takım'ın başına geçmesinden sonra Arif Erdem ile pek de iyi sonuçlar almadılar. Sadece tek galibiyetleri var bu 8 hafta boyunca. Elbet toparlanacaklardır  , ama bunun kısa sürede olması tek temennimiz.
Maçın Adamı : Emre Çolak
Kırılma Anı : Webo'nun kırmızı kartı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder