14 Eylül 2011 Çarşamba

Bir Galatasaray Değerlendirmesi..

bu fotoğraf aslında İ.B.B maçının özeti gibi..  Baros kötü oynadı evet ama kötü oynamasında takımın Baros'u yalnız bırakması da önemli bir etkendi bence.
Oysa hazırlık kampında Baros golleri sıralıyordu , takımın en golcüsüydü hazırlık kampında..  Fatih Terim'in ilk önce deneyip sonra vazgeçtiği 4-4-2 sisteminde daha verimli olabilirdi ama uzun zamandır GS'nin başına gelen teknik direktörlerin bir türlü kurtulamadığı 4-3-3 hastalığı Fatih Hoca'yı da vurduğu için yine yalnız kalıyor Baros. Bu takım aslında 4-4-2 yi cok iyi oynar , babalar gibi oynar. Ama anlam veremediğim bir şekilde her  gelen bir 4-3-3 tutturmuş gidiyor.. Olmadığı apaçık görülmüyor mu? Hele Arda Turan da gitmişken.. Eboue o bölgenin oyuncusu değil , yerini yadırgadığı apaçık belli.. daha cok bek ve libero pozisyonunda faydanılması gerek. Kazım ise akordu bozuk Gitar gibi nerede ne ses vereceği belli değil . Fatih Hoca'nın 4-3-3 ün sağında ona bel bağlaması düşündürücü.. Orta saha gayet iyi duruyor ama 3 lü değil de 2 li olursa  , yani şu 'Klasik ' diye tabir edilen 4-4-2 yi oynarsa Galatasaray daha başarılı olabilir.Melo-Selçuk 2 lisi orta sahayı çok iyi toplar ve kanatlardan daha üretken olabilir Galatasaray ama sola Riera'yı monte etmek gerekiyor ilk önce..  onun  kanat oyunları gerçekten  çok iyi ve 4-4-2 nin solunda başarılı olacağı aşikar.. Sol bekte Çağlar ve bu sezon silkinip üzerindeki ölü toprağını atan Hakan Balta yeterli duruyor. Sağ kanat ise Kazım-Sabri-Eboue-Ujfa  rotasyonunda gayet iyi çalışır. Tabi çılgın çocuk Engin Baytar'ı es geçmemek lazım. Rotasyon için gayet iyi orta sahanın her bölgesinde oynayabilir , defansif yönü biraz zayıf olsa da gideri var.Tandemde Servet-Zan-Semih-Ujfa iyi iş görür , en azından Lig için yeterli duruyor.. Kale için belki de bu sezon ki en iyi transfer diyebiliriz sonuçta daha kim alınabilir ki , Casillas falan gelemiyecegine göre Muslera çok iyi bir transfer.. Forvet hattı ise biraz düşündürücü , Elmander-Baros ikilisi oynarsa Elmander'i biraz geriye çekip 4-4-1-1 daha iyi olabilir çünkü Elmander milli takımda İbraCadabra'nın arkasında oynuyor. Baros'un istikrarsızlıgını unutmamak gerek bu arada. Sercan rotasyon için iyi gibi ve bir de genç golcü Anıl var tabi.. Ama ona kolay kolay sıra geleceğini sanmıyorum en azından bu sene için..
Fizik olarak daha tam yeterli görünmedi Galatasaray ve sahadaki arıza oyuncu sayısı da fazla olunca sinirler oldukça geriliyor.. Melo'nun son lig maçında yaptıgı hareket bariz kırmızı karttı.. Fatih Hoca'nın bunları engelleyeceğini düşünüyorum.. o meşhur tabiri caizse 'fırça'larından atarsa takım daha bir disiplin altına girer.
Sonuç olarak Fatih Hoca 4-4-2 yi uygulamalı , şu 4-3-3 hastalığından da vazgeçmeli.. eğer 4-4-2 oturursa Galatasaray'ı güzel günler , taraftarını da güzel futbol bekliyor diyebiliriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder