6 Mart 2012 Salı

Topçular'ın nefesi yetmedi..



San Siro'daki 4-0'lık  galibiyetten sonra AC Milan, doğal olarak rahat geldi Londra'ya.Pato, Boateng, Seedorf, Ambrosini gibi eksikler olmasına rağmen Milan'ın bir kazaya uğraması ihtimali çok düşüktü. Arsene Wenger de, Eurosport'ta yorum yaparken turu geçme ihtimallerinin %5 olduğunu söylemişti. 'Milan turu geçer' havası hakimdi genel olarak.
Kim tahmin ederdi böylesine bir ilk yarı izleyeceğimizi? Arsenal, inanılmaz bir baskıyla başladı maça. 'Mohaç Zaferi' gibi kısa sürede düşmanı bozguna uğratmak isteyen Osmanlı askeri gibi saldırıyorlardı. Daha koltuğuma kurulamadan Koscielny kullanılan köşe vuruşunda, ön direkte iyi bir vuruş yaparak 'Topçular'ı öne geçirdi. Arsenal'ın bu olağandışı hızlı temposu karşısında Milan bayağı bocaladı haliyle. Milan gibi düşük tempoda oynayan takımlara karşı oynaması gereken futbolu fazlasıyla sahaya yansıtıyordu Arsenal. Hem rehavet içerisinde olan, hem de yüksek tempo karşısında bocalayan Milan ise tempoyu düşürmeye çalışıyordu. Aslında bunu da biraz olsun başardılar. Ta ki, Silva'nın hatasına kadar. Maç boyunca belkide tek hatası oydu Thiago Silva'nın. Uzaklaştıramadığı topta Rosicky düzgün vurdu ve 2-0 yaptı. Bu golden sonra da fütursuzca saldırmaya devam etti Arsenal, Rosicky önderliğinde.  Maç boyunca çok kötü oynayan Mesbah'ın, Chamberlain'i düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Robin  'Uçan Hollandalı' Van Persie gole çevirdiğinde, Allegri'nin suratından durumun ne kadar içler acısı olduğu anlaşılıyordu Milan adına. İlk yarının sonunda Shaarawy'nin kaçırdığı pozisyon da önemliydi. Milan'ın ilk yarıdaki tek adam akıllı atağı oydu diyebiliriz.

İkinci yarıya Milan, derin bir uykudan uyanırcasına başladı. Rehavetin beraberinde getirdiği gol cezalarını misliyle ödemişlerdi ilk yarıda. Daha sağlam oynayıp pozisyon vermemeye gayret gösteriyorlardı. İlk yarıda yapamadıkları tempo düşürme politikasını, ikinci yarıda yavaş yavaş yaptılar. Ama maçın kırılma anı, Van Persie'nin iyi dokunamadığı, Abbiati'nin ise adeta' ikinci baharımı yaşıyorum'  reflekslerinin içinde bulunduğu pozisyondu. Abbiati'nin çıkardığı pozisyondan sonra Arsenal, pek etkili pozisyonlar üretemedi Milan kalesinde. Milan ise İbra ve özellikle Nocerino ile pozisyonları harcadı. Nocerino'nun boş kaleye göndermek yerine Szcsezny'nin kucağına bıraktığı top, Milanlı futbolseverlere bayağı saç baş yoldurmuştur sanırım. Geride kalan dakikalarda da aynı senaryo devam etti ve Milan turu geçmeyi başardı.
Milan turu geçti, ancak bu rehavetteki halleri pek iyiye işaret değil. İlk yarıda yedikleri cezalar onlara ders olacaktır muhtemelen. Çeyrek finalden ileriye giderler mi bilemem. Ama Berlusconi'nin yaz aylarında takıma özellikle kanat oyuncuları konusunda takviye yapması gerektiği apaçık görüldü. Eğer Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyorsa, bazı takviyelerle takımı güçlendirmesi şart. Böylesine önemli bir maçta Mesbah, El Shaarawy ilk tercih olmamalıydı. Biraz daha kadro derinliği gerekiyor.
Arsenal ise mucizeyi gerçekleştirmek için bayağı uğraştı. Ancak ilk yarıdaki oyunu ikinci yarıya taşıyamadılar pek.Van Persie'nin biraz daha etkili olması gerekiyordu. Topçular için sezon bitti gibi, ligde Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için uğraşmalarını saymazsak. Wenger'in artık alt yapıdan çıkardığı gençlerin yanına, onlarla harman olabilecek yetenekli oyuncular getirmesi şart. Podolski ismi konuşuluyor. Onun gelmesi, dediğim kadro şekli için ilk adım olarak kabul edilebilir. Gerisini de getirirse Wenger, seneye başa oynayan bir Arsenal izleriz diye düşünüyorum. Özellikle Van Persie, Wilshere, Gervinho gibi üst düzey oyuncuları kaybetmek istemiyorlarsa transfer yapmaları şart.
Maçın Adamı: Christian Abbiati
Maçın Kırılma Anı: Van Persie'nin vuramadığı top ve Abbiati'nin refleksi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder