11 Aralık 2011 Pazar

El Clasico'da gelenek bozulmadı..


Haftasonunun gelmesini dört gözle bekleyen futbol tutkunlarının , bu maçı daha da heyecanla beklemesinin sebebi , şüphesiz Real Madrid'in form seviyesinin yüksek olması ve Barcelona'nın deplasmanlarda teklemesiydi. İki takım da hafta arasındaki Şampiyonlar Ligi maçlarında yedek oyuncularına şans verdiler ve as oyuncuları El Clasico için dinlendirdiler. Barcelona , Madrid'e gelirken deplasman sıkıntısıyla beraber geliyordu. Real'de ise Mesut Özil'in formsuzluğu hariç pek sıkıntı yoktu sanırım.İlk 11 ler açıklandığında ; Barcelona beklediğim gibi  , Real'de ise beklemedigim cinsten bir 11 vardı.. Mesut'un yedeğe çekilmesi beklenirken oynaması ilginç , Coentrao'nun sağ bek oynaması daha da ilginçti.
Maç başladı , daha gerinip koltugumuza uzanamadan Real Madrid golü buldu Benzema ile.. Valdes'in büyük hatasını iyi değerlendirdi  Los Galacticos ve El Clasico tarihinin en erken golüne imza attı.Valdes , belki de Barcelona'nın en zayıf halkası.. Çok çalışmayla iyi bir kaleci haline gelmesine rağmen , Barcelona'da oynayacak kadar kapasiteye sahip değil.
Golden sonra Madrid'in baskısı devam etti 10-15 dakika kadar. Bu 15 dakika içinde Messi'nin karşı karşıya vuruşunu Casillas'ın iyi çeldiğini hatırlatalım. Ancak Barcelona yavaş yavaş klasik oyununa dönme sinyalleri vermeye başladı 20.dakikadan sonra.3-4-3 ün zorluklarını yavaş yavaş üstünden atıyordu Katalan ekibi ve buna da Madrid karşısında devam ettiler. 30. dakikada Messi'nin Real orta sahasını çalımlarıyla darmadağın edip yoktan var ettiği pozisyonda Alexis  , ceza yayından düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve duruma eşitlik getirdi.Ronaldo'nun adını ilk yarıda 4-5 kere falan duydum sanırım. Mesut da yine sahada varla yok arasındaydı.
İkinci yarıda Barcelona alıştığımız oyununu oynamaya devam etti , ilk yarının son 25 dakikasında yaptığı gibi. Real'in orta sahası karşılık veremedi Katalan ekibinin pas trafiğine.Golü de buldular ama biraz şans yardımı ile. defanstan seken topa Xavi gelişine vole vurdu , Marcelo'ya çarpan top, Casillas'ın tüm çabasına rağmen kale çizgisini geçmeyi başardı. 2-1 olunca Santiago Bernabeu buz kesti. 'Yine mi ' tarzında homurdanmalar pek hoş işaretler değildi Realli futbolcular için.Nitekim oyundaki üstünlüğünü 2-1 den sonra daha da hissettirdi Barcelona.Ama bu dakikalarda Real Madrid için bir kırılma anı vardı ki , gol olsa çok şey değişebilirdi. Ronaldo'nun ceza sahasına gelen ortada boş durumda yaptığı kafa vuruşu Valdes'in kontrolünde dışarı gitti. Mutlak bir gol pozisyonuydu. Hemen akabinde 1-2 dakika sonra , sağdan gelişen atakta Daniel Alves'in harika ortasını Fabregas uçan kafayla değerlendirince , fark 2 ye çıktı. Coentrao'nun sağ bek oynamasının bir cezasıydı bu gol. Onun boşalttığı alanda kafayı vurdu Cesc Fabregas.
Bu dakikadan sonra Real Madrid için eziyete dönüştü maç. İniesta ve Xavi'nin defansı madara edercesine yaptığı paslar ve attığı çalımlar , tribünleri dolduran taraftarın içini daha da acıttı.Yakaladıkları pozisyonları gole çevirseler daha farklı bir skor da ortaya çıkabilirdi.
Böylece iki takımın da puanı 37 oldu ama Real'in 1 maçı eksik durumda.Önemli bir fırsatı harcayan Los Galacticos için bir telafi olabilir eksik maçı kazanıp farkı 3 puana çıkarmak. Mourinho'nun eleştirileceğini sanmıyorum. Fatura yine formsuz futbolculara kesilecektir.Ancak bir süre daha böyle devam ederse El Clasico'lar , Mourinho da eleştirilmeye başlanıcaktır. Barcelona ise yavaş yavaş 3-4-3 ü oturtuyor. Tek sorunları deplasmanlarda sıkıntı yaşamaları..Nou Camp'ta inanılmaz bir grafikleri var.Ayrıca bu maçta Messi'nin neden Ronaldo'dan daha iyi olduğunu da görmüş olduk. 'Ben çok iyiyim' havasında oynamaya çalışıp sahada kasım kasım kasılan Ronaldo mu , yoksa 50 metre adam kovalayıp topu kapmaya çalışan , defansa gelip top alan ve ileride baskı yapan , varını yoğunu ortaya koyan Messi mi? Cevabı bulmak çok zor değil sanki..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder