3 Aralık 2011 Cumartesi

Heykeli dikilecekler..

Hafta arası Eurochallenge maçı öncesinde Beşiktaş , bir tören düzenleyerek Deron Williams'ı uğurladı , sevgisini gösterdi.. Gayet güzel bir olay oldu , buraya kadar her şey güzel.. Ancak 2 ay oynayan bir oyuncunun formasının emekli edilmesi beni gerçekten çok şaşırttı ve üzdü.Tamam , Deron çok iyi oynamış olabilir Beşiktaş Milangaz'da  , ama 2 ay oynadı sadece , ne kazandırdı ki Beşiktaş kulübüne? ne yaptı ki? Yani kime değer verip vermeyeceğimiz konusunda gerçekten standartı tutturamıyoruz.. Belki bu örnekten futbola doğru kayacağım , ancak bu spor ve emeğe saygı , değer vermek her sporda aynı duyguları yaşatır. Galatasaray taraftarı , Lincoln'e gösterdiği sevginin yarısını kendi evlatlarına , Türk futbolculara göstermedi. Peki Lincoln bunu haketti mi? Kesinlikle hayır . Quaresma çok iyi oynayabilir (10 maçta 1-2 kere ) , mükemmel yetenekli olabilir , ama nerede duracagımızı bilmemiz lazım sevgi konusunda. Fenerbahçe taraftarı Emre Belözoğlu'nu şu zamana kadar savunacağına , 1-2 kere tepki gösterseydi belki de Gökhan'a o küfürleri etmezdi Emre.
Sevgiyi hak eden , Milan ile yıllarca oynayıp , 531 maça çıkan , efsaneleşen Franco Baresi'dir, o hak eder 6 numarasının emekli edilmesini , kendine adanmasını. Paolo Maldini'dir 3 numarası emekli edilen , çünkü o kendini AC Milan'a adamıştır , 41 yaşına kadar oynamıştır o arma uğruna.Haftasonu heykeli dikilecek olan Alex gibi sevgiyi hak eder , 7 yıldır Fenerbahçe için oynamıştır , golleri asistleri cabasıdır. Lefter , Baba Hakkı , Baba Gündüz , Metin Oktay , Can Bartu , Coşkun Özarı , Hami Mandıralı sevgiyi , tapılmayı hak eder. Hakan Şükür hak eder , çünkü Galatasaray'a yıllarını vermiştir , 249 golle Türk Futbol Tarihi'nin en çok gol atan oyuncusudur. Ama o heykeli dikilmesi teklifini reddetmiştir. Hagi'dir , Şifo Mehmet'tir. ve Belki de El-Amin'dir sevgiyi hak eden , belki de onun forması daha çok hak etmiştir emekli olmayı.
Deron Williams da sevgiyi hak etti tabi , ama o formanın emekli olması  hiç olmadı , keşke olmasaydı.. Keşke Deron 5-6 yıl kalıp çılgın işlere imza atsaydı , ve forması emekli edilseydi.. Böyle olması , oyunculara verdiğimiz değerdeki çifte standartın , sayısız örneklerinden biri..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder