20 Ekim 2011 Perşembe

Galatasaray 2-1 Bursaspor (Cimbom son nefeste)

Madem İstanbul'a geldim maçları yerinden izlememek ayıp olurdu.6.Hafta'nın en önemli maçını izlemek için TT Arena'da ki yerimi aldım.Çok zorlu bir maç olacağı aşikardı iki taraf için de , nitekim kıran kırana bir mücadele ile başladı maç.. Ancak daha baskılı başlayan taraf ,taraftarının da desteği ile Galatasaray oldu.Topu ceza sahası çevresine getirene kadar kontrollü ve sağlam paslar , oradan sonra hızlı ve seri paslarla hol aradılar.Bu baskının sonucunda gol de geldi; Engin'in son haftalardaki performansına yakışır şekilde , tek bir hareketle bütün defansı felç etti ve Elmander'e golü attırdı.Engin'in bu performans artışını Fatih Terim ile bağdaştırabiliriz bence.İlk yarı sonuna kadar üstün olan taraf Galatasaray'dı ancak iki fire verdi 30'lu dakikalarda Sarı Kırmızı'lı ekip...  Kazım'ın ve Engin'in adelesinde yırtık tespit edildi.10-15 gün tedavi süreci var ancak sahalara dönmeleri  en az 3 haftayı bulur.İkinci yarıya iki takım da kontrollü bir şekilde başladı.Ancak Galatasaray'ın skoru tutma isteği ve milli takımlardan dönen oyuncuların yorgun olması , maçın kontrolünü yavaş yavaş Bursaspor'a verdi. Bursaspor maçın kontrolünü almadı Galatasaray verdi evet , çünkü atak anlamında pek bir çabası yoktu Yeşil Beyaz'lıların. Tehlikeli ataklar da yaptı Bursaspor ancak tabiri caizse yüklenemedi Cimbom'un üstüne.Ama hafiften gol yavaş yavaş geliyorum diyordu , nitekim iyi yaptıkları bir işle , duran topla golü buldular Serdar Aziz ile.Bu gol Galatasaray'ı kendine getirdi diyebiliriz sanırım.Çünkü yorgun olmalarına rağmen bastırmaya başladılar ve ders niteliğinde bir golle durumu 2-1'e getirdiler 87'de..Melo-Sercan-Elmander'in tek pasları ve Baros'un bitirici vuruşu... 5 saniyede tek paslarla golü buldular.
Galatasaray'ın Arena'da bileğinin büküleceğini pek düşünmüyorum , çok iyi bir taraftar desteği ve sağlam bir oyun var .. Ancak hala o 'yaratıcı' oyuncu eksikliği göze çarpıyor..Riera biraz daha efektif oynasa bir nebze rahatlar Cimbom ancak şu aralar iyi oynamaya pek niyeti yok gibi Riera'nın.. Vasat bir performans sergiliyor ve birkaç haftaya daha ihtiyacı var.Gördüğüm kadarıyla yavaş yavaş sabrı azalıyor Galatasaray taraftarının , Riera çıkarken küçük küçük yuhalamalar geldi kulağıma ki hoş bir şey değil. Galatasaray her geçen gün daha iyiye gidiyor ve kolay kolay mağlubiyet yüzü göreceklerini sanmıyorum.
Ayrıca Sarı forma hoş olmuş beğendim :)
Bursaspor ise tipik sıkıcı futbolunu oynamaya devam ediyor. G.Birliği maçından ki iyi oyundan sonra umutlanmıştım ama pozitif futbol oynmaya pek niyetleri yok sanırım.
Hakem Hüseyin Göçek'in de pek formda olduğunu söyleyemem.
Maçın Adamı : Felipe Melo Maçın Hareketi : Galatasaray'ın 2.golü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder