12 Ekim 2011 Çarşamba

Rezil grup performansı ve zorlu Play-Off..

Karamsar bir şekilde Play-Off'lara gelmiş bulunmaktayız.. Milli-Takım oynadıgı 10 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik 3 maglubiyet aldı.. 17 puan topladık ve 13 gol atıp , 11 gol yedik.. Vasat altı bir performans olarak gözükebilir ancak , bizim için 'rezil' kelimesi daha iyi olabilir..Bence Play-Off'lara kalmayı hak etmedik. Neredeyse hiçbir şey oynamadan Play-Off'lara giden kaç takım vardır acaba..
Azerbaycan maçında da yine silik , idare eden bir futbol..O kadar üretkenlikten uzak bir takımız ki , Arda'nın, Hamit'in 40 metreden cektigi şutlarda heyecan yapıyoruz.Nitekim Azerbaycan defansının salaklıgı olmasa o golü pek atabilecegimizi sanmıyorum.Yine de şu ya da bu şekilde Play-Off'lara kalmayı başardık. Hani ' Play-Off' larda cok iyiyiz diye bagırıp duruyoruz ya , ben hangi Play-Off'lardan bahsettigimizi anlayamadım.. Hani şu İsviçre ile olan mı , yoksa Letonya faciası mı? :) tek başarımız Avusturya'yı ezip geçmemiz Dünya Kupası 2002 Play-Off'larında. EURO 2000'de bile 1-1 ve 0-0 ile geçtik İrlanda'yı.
Gelelim 11-15 Kasım'da oynayacagımız muhtemel rakiplerimize.. Portekiz,Hırvatistan,İrlanda,Çek Cumhuriyeti.. Hiçbiri kolay değil , hatta şu an için oynadıgımız futbola göre  hepsi cok zor ancak bu 4  takımdan gelmesini istedigim takımlar tabi ki İrlanda ve Çek Cumhuriyeti. Portekiz , Danimarka'da bir kazaya ugramış olabilir ama yinede kaliteli futbol oynadılar ve eğer eşleşirsek şansımız en fazla %5.Kanatlarda Nani-Ronaldo oldugu sürece pek şansımız oldugunu düşünmüyorum. Hırvatistan ise bizim Euro 2008'de onları 'şans eseri' yendiğimiz zamandan daha ilerideler şu anda  ve biz geriledik. Böle düşünüldügünde Hırvatistan'ın takım oyununu ve Modric'in yaratıcılıgını nasıl durdurabiliriz bu büyük bir merak konusu. Çek Cumhuriyeti ise daha yeni oluşum içerisinde olan bir takım ve onları geçen Haziran başında yenmiştik.Tek tercih edecegim  rakip Çekler. Çünkü ; Baros,Plasil,Rosicky,Necid gibi silahları olmasına rağmen daha düz bir takım görüntüsü çiziyor İrlanda'ya göre. İrlanda ise kalbur üstü oyuncu sayısının fazla oldugu ve başında Trapattoni gibi 'kurt'  hocanın görev yaptıgı bir takım. Tandemde O'Shea ve Dunne gibi saglam adamlar var.Genç yetenekler Coleman , Shane Long , McGeady cabası.. Robbie Keane , Damien Duff , Walters , Lawrence gibi oyuncular dikkat çekiyor.
Sonuç olarak Play-Off'larda bu futbolla EURO 2012'ye katılma şansımız %20 yi geçmez. Tek umudum daha önce de yazdıgım gibi gazla çalışan bir takım olmamız.Ama başımızda o gazı verecek bir Türk hoca olmadığı için böyle bir durumunda söz konusu olacagını sanmıyorum.Gol ortalamamız 1.30 oldugu düşünülürse karşımızdaki 4 'takım'a gol atma imkanımız ne kadar olacak büyük merak konusu.
Umarım 11-15 Kasımda formanın hakkını verirler ve tekrar Türk olmanın verdiği cesaretle futbol oynayıp EURO 2012 biletini alıp beni yanıltırlar.
Saygılarımla..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder