4 Ekim 2011 Salı

Umut ışığı büyüyor..

Eskişehirspor maçında takımın yavaş yavaş oturduğunu , ancak 2-3 haftaya daha ihtiyacı olduğunu salık vermiştik.Bu hafta zayıf , kadrosu dagılmış , kaostan kurtulmaya çalışan mütevazı Ankaragücü deplasmanındaydı Sarı-Kırmızılı ekip.. Yine maça iyi ve sağlam başladılar , ayağa pas ve basit oyunla oyunu kontrol altına aldılar. O merakla beklenen '3000.gol' u atıcak talihli için birçok aday sayabilirdik , ama bu adayların arasında Rajnoch olmayacağı kesindi. Selçuk'un duran topları iyi kullanmasının semeresini bu maçta da gördü Galatasaray.İyi bir top kesti ve Rajnoch tehlikeyi uzaklaştırıyım derken topu kendi filelerine gönderdi.Tabi bu arada Ziya Doğan'ın taktiği tipik 11 kişi savunma ve Tisdell gibi hızlı adamlarla gol aramaktı.. Ancak erken gelen golden sonra Ziya Hoca'nın planları alt üst oldu desek yeridir sanırım.Golden sonra Ankaragücü riske girmeye 'kalkıştı'.. evet sadece 'kalkıştı' çünkü atak oynayacak , üretken olabilecek oyuncuları neredeyse yok ve bu risklerden birinde kalelerinde 2.golü gördüler.Engin Baytar'ın kaptığı topta uzun zamandır yabancı oldugu bir atak yaptı Galatasaray : Kontratak. 50 metre sürdü topu Engin ve Selçuk'un önüne bıraktı orta sahada.O da Kazım'ın önüne bıraktı ve Kazım çok temiz vurdu çaprazdan.. Sezon başından beri istekli ancak hücumda üretken olamayan Kazım için büyük moral oldu diyebiliriz çünkü defansif anlamda inanılmaz oynuyor Kazım , Sabri'ye cok iyi yardım ediyor..Böyle oynadıgı sürece ilk 11'de ki yeri garanti gibi. 2-0 dan sonra yine kontağı kapattı Galatasaray ve kontrollü oynamaya başladı ilk yarı sonuna kadar.. Ama buna sezon başından beri hiç anlam veremiyorum çünkü karşındaki rakip senden iyi bir takım değil ve 2-0 dan sonra bayağı bozulmuş durumda. Daha iyi oynayıp farkı arttırmak yerine hemen kontağı kapatıyor Galatasaray. Tabi iyi rakiplere karşı bunu yapabilirsin , hatta en dogrusu bu olur ancak böyle bir takım yakalamışken karşında averajını arttırman pek olası..Fatih Hoca'nın yeni huyu bu aslında , eski zamanları olsa frene basmazdı..
2.yarıya yine oyunu kontrol ederek başladı Galatasaray ve maçı da böyle sürdürdü genel anlamda. Ara sıra Ankaragücü'nün cılız ataklarını saymazsak hiç sıkıntı yaşamadılar.3.gol ise yine Baros'un yarattığı penaltıdan geldi. Dogru bir penaltıydı ve penaltı atışını da Baros gole çevirdi.. Yedek kaldıktan sonra daha hırslı görünüyor Baros ve Fatih Hoca'nın da istediği buydu , 1 gol atıp 2 penaltı yaptırdı Çek forvet ve ilk 11'i ne kadar çok istediğini göstermiş oluyor böylece..
Galatasaray takım olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Ujfalusi stopere daha cok yakıştı ve orda kalması gerek bence , yanına da Servet gelince daha iyi olacağı aşikar ancak Gökhan'ın da düzelen bir performansı olduğu kesin.Muslera bu maçta güven verdi Rajnoch'un şutunu iyi cıkardı ters ayakta olmasına rağmen. Selçuk-Melo ikilisi ise kusursuz. Kazım'ı söylemiştik  , Elmander ise ortalama oynuyor ve işini yapıyor   bu da şimdilik yeterli. Ama ayrı bir parantez açmak istediğim oyuncu Engin Baytar ; Eskişehir maçındaki pozitif oyununu bu maçta ikiye katladı , eski negatif agresifliğinden eser yok ve ilk 11'de yerini almış gibi gözüküyor şimdilik. iyi top dagıtıyor gerekirse kanatlara da geliyor , inanılmaz bir düzelme söz konusu.
Sonuç olarak Fatih Hoca'nın 'sihirli değneği' takıma değmiş gibi gözüküyor.. Tahminimce 2 hafta sonra tam olarak takım görüntüsü verecektir Galatasaray , tahminlerimiz tutacak gibi.
Ankaragücü ise kaliteli oyuncularını kaybetmesinin büyük sıkıntısını çekiyor.Kulübü yanlış yönetenler , kulüpten prim sağlamaya çalışanlar takımı bu hale getirdiler.Geçen sene Vittek-Sestak oynarken forvette şimdi Ergin Keleş oynuyor. Ziya Doğan'ın yapabileceği fazla bir şey yok gibi bu durumda. Biraz daha  atak oynarlarsa lige renk katarlar ancak düşme adaylarımın 1.sırasında Ankaragücü bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder