15 Ekim 2011 Cumartesi

Hırvatistan : EURO 2008'in rövanşı..

Evet , Hırvatlar 11-15 Kasım'da ki play-off serisine bu gözle bakıyorlar ; rövanş..Slaven Bilic de '' 4 yıldır rüyalarımıza giriyor , bu maçı bekliyoruz'' diyerek bunu açıkça gösterdi zaten. Böylesine oturmuş , takım olma hüviyetine erişmiş bir takımın , bunun üstüne bu derece hırslanması beni tedirgin etmiyor değil.Milli Takım'ın şu durumu bu tedirginlik halimi daha da belirgin kılıyor.
2008'den bu yana , Hırvatistan Milli Takımı'nda fazla bir değişim olduğu söylenemez.Aksine 6 yıldır takımın başında aynı hoca var ; Slaven Bilic..Hırvatlara sınıf atlatan bir hoca oldu.Oyuncularına kazandırdığı ''takım olma'' ruhunun yanı sıra , takımın içinde bulunduğu disiplin de cabası..Kontrollü oynayan ve topla oynamayı seven bir takım görüntüsündeler.Zaten orta sahada ki oyuncularının kailtesine baktığımız zaman topla oynama konusunda pek sıkıntı çekmeyeceklerini söyleyebiliriz.Modric , Kranjcar ,Perisic , Rakitic gibi teknik kapasitesi ve pas yüzdesi yüksek , yaratıcı oyuncularıın arkasında orta sahanın defansif yükünü çeken Vukojevic gibi sağlam bir oyuncuları var.Ayrıca bu orta sahanın desteklediği kalburüstü forvetler de mevcut.Petric , Olic , Eduardo, Klasnic ve genç yıldız adayı Mandzukic.. Olic'in oynamayacagını düşünürsek diğer 4 isim gerek ceza sahasında bitirici vuruş , gerek adam eksiltme , gerekse ceza sahası dışından etkili şutları olan oyuncular.. En zayıf halkaları olarak defans hattını söylemek yanlış olmaz sanırım.Sağ bek olarak , o mevkinin gerektirdiği özellikleri pek barındırmayan stoperden devşirme  Corluka ,vasat altı Schildenfeld ,33'lük Simunic ve Strinic..Kalede ise sağlam bir tercih olan Pletikosa var..
Play-Off' serisine daha 1 aylık süre olması , Milli Takım'ın bir nebze de olsa toparlanması için umut vaad ediyor.Hırvatistan'ı yenmemiz için bu toparlanma evresi büyük önem taşıyor..Kilit noktalar ise vasat olsan Hırvat defansına pres yapmak ve kontrollü , toplu bir şekilde hücum-defans yapmak.Hırvatistan ile yetenek bakımından denk gibiyiz ve kazanmak için kontrollü olmamız şart.Ama hala EURO 2012 biletini kapma şansımız %20 bence.. Umutla bakmak için 11 Kasım'da ki ilk maç büyük ölçüde belirleyici olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder